Rotterdammers willen iedereen op de e-bike krijgen met Crooze

Oct 27, 2015

ROTTERDAM I De elektronische fiets heeft nu nog een oubollig image, maar als het aan Rotterdammers Gilbert Gerbrands en Jaap de Jong ligt, komt daar met Crooze verandering in. Een nieuwe e-bike winkel op Katendrecht met enkel hippe elektronische fietsen.

Zelf komen ze helemaal niet uit de fietsbranche en daarmee zijn ze best een vreemde eend in de bijt, maar sportief zijn de beide heren des te meer. Het sporten bracht Gilbert (45) en Jaap (52) samen en zette de Rotterdammers vorig jaar op het idee voor een e-bike store genaamd Crooze.   Gilbert legt uit: ,,De gemeente Rotterdam wil in de toekomst 30 procent van de Rotterdammers uit de auto hebben en is heel erg bezig met duurzaamheid, wij zagen kansen voor de e-bikes. Daarnaast vinden we het gewoon een mooi product en zijn we er allebei fan van.’’

Volgens Jaap heeft het product, ten onrechte, een oubollig image. ,,Mensen stappen hier binnen en zeggen dan dat ze er nog niet aan toe zijn of dat hun knieën het nog prima doen,’’ vertelt hij met een grote glimlach. Uitleggen dat het product niet voor oude lullen is, laat dat maar aan de Rotterdammers over.

Vol enthousiasme vertellen ze over de verschillende soorten e-bikes die in de onlangs geopende Crooze Store sieren.

Een elektronische bakfiets voor de hippe stadsmoeder die de kinderen op de fiets naar school wil brengen, maar een extra steuntje in de rug kan gebruiken als ze met haar kroost voorop de fiets de Erasmusbrug op moet fietsen. De hippe makelaar die op de fiets naar zijn klanten gaat, maar niet met een natte rug van het zweet bij zijn afspraak aan wil komen.

Voor wie niet overtuigd is, kan zelfs een proefritje door de 400 vierkante meter grote zaak maken. ,,We waren meteen verliefd op deze locatie in de Fenixloods. Het is echt een enorme ruimte,’’ aldus Gilbert. In de winkel aan de Veerlaan 19 G staan nu nog enkel elektronische fietsen, maar daar stopt het niet. Er staat al een prototype van de elektronische step. De eerste van Nederland volgens Jaap. ,,Het is de Harley Davidson van de stoep,’’ glimlacht hij. Waar de step echt is om te cruisen en zo’n 5 kilometer per uur gaat, gaan de elektronische fietsen van 25 tot maximaal 45 kilometer per uur. ,,Voor die laatste moet je een rijvaardigheidsbewijs hebben, die rijden ook met een nummerplaat rond en je moet een fietshelm op,’’ legt Jaap uit.

Het opladen gebeurt overigens gewoon thuis met de stekker in het stopcontact. Kosten voor aanschaf? Die liggen tussen de 2000 en 7000 euro. ,,Het is een nieuwe duurzame, maar ook sportieve manier om van A naar B te komen. We hopen iedereen op de e-bike te krijgen. Laat die auto maar lekker weg,’’ glimlacht Gilbert.

Download artikel

Crooze Store

Ervaring van Menno Coehoorn over zijn ST2S

Jun 23, 2016

Efficiënt uitvoeren van uw werkzaamheden in de stad, Urban Arrow is dè ideale vervanger van de auto en bestelwagen.

Lees verder
Crooze Store

Urban Arrow Cargo Lease by CROOZE

May 9, 2016

Efficiënt uitvoeren van uw werkzaamheden in de stad, Urban Arrow is dè ideale vervanger van de auto en bestelwagen.

Lees verder