Test verslag GRACE EASY (door Jaco)

Oct 27, 2015

###Omstandigheden testronde: droog (maar wel nat wegdek) en vrij veel wind

####Ervaringen testronde (rijeigenschappen): Ik hoefde nauwelijks te wennen aan de GRACE EASY. De fiets voelt licht aan (bijna als een gewone fiets) en ook de wiel en bandenmaat geeft je het gevoel op een gewone fiets te stappen. Voorafgaand aan de testrit was ik benieuwd of de relatief smalle banden een voldoende veilig gevoel zouden geven bij hogere snelheden, maar dit vond ik geen probleem. Ook bij hogere snelheden in de bochten had ik voor mijn gevoel ruim voldoende grip (ook op nat wegdek). Wat verder direct opvalt is de directe, geleidelijke en soepele aandrijving door de rubberen aandrijfriem/ketting. De trapondersteuning voelt natuurlijk aan, maar wel (veel) minder krachtig dan ik gewend ben van de Stromer ST1. Ik vind het echt een gemis dat de fiets met maar 3 versnellingen is uitgerust. Vooral tussen de 2e en 3e mis ik echt een aantal versnellingen. Wanneer je op hoge snelheid terugschakelt van 3 naar 2 (bijv. bij oprijden brug), moet je wel in erg hoge frequentie meetrappen om niet direct veel in snelheid terug te vallen.

####Eerste indruk en design: Erg mooie, goed afgewerkte en sportief ogende fiets. Ontwerp doe retro-achtig maar toch sportief aan. Het is nauwelijks zichtbaar dat het een elektrische fiets is/accu is mooi weggewerkt. Mede door het type ketting, ziet de fiets er onderhoudsvrij en schoon uit. Kreeg tijdens de testrit reacties van mensen die het een mooi design vonden maar niet gezien hadden dat het een elektrische fiets was.

####Uitrusting: Aandrijving: soepel en natuurlijk Versnellingen: onvoldoende aantal (naar mijn idee zou 9 of 10 versnellingen beter bij deze fiets passen), de versnellingen werkten wel goed (soepel en direct) Bediening ondersteuning: duidelijk en overzichtelijk display, voldoende keuzes Frame: voelt stijf en licht aan Wielen en banden: comfortabel en voldoende grip

####Doelgroep: Prima fiets voor woon-werkverkeer (ook voor afstanden > 15 km) en recreatief gebruik. Hip, sportief en fris design spreekt denk een brede doelgroep aan.

Crooze Store

Ervaring van Menno Coehoorn over zijn ST2S

Jun 23, 2016

Efficiënt uitvoeren van uw werkzaamheden in de stad, Urban Arrow is dè ideale vervanger van de auto en bestelwagen.

Lees verder
Crooze Store

Urban Arrow Cargo Lease by CROOZE

May 9, 2016

Efficiënt uitvoeren van uw werkzaamheden in de stad, Urban Arrow is dè ideale vervanger van de auto en bestelwagen.

Lees verder