Test verslag GRACE ONE

Oct 27, 2015

####Omstandigheden testronde: droog (maar wel nat wegdek) en vrij veel wind Ervaringen testronde (rijeigenschappen): De ondersteuning via de handvatten vond ik wennen. Het geeft meer een brommer- dan een fietsgevoel. Het meetrappen voelt bijna overbodig, maar doe je dat niet…dan zal de accu denk niet lang meegaan. De fiets voelt wel comfortabel aan. Niet licht, maar wel robuust en ook wel veilig. Wel moet je meer nadenken dan op een fiets met trapondersteuning doordat gas geven en trappen los van elkaar gebeurt. Tijdens de testrit viel de power af en toe weg, waarschijnlijk een ingebouwde beveiliging (maar vond t wat gecompliceerd en onnatuurlijk).
De fiets heeft wel behoorlijk wat power en ook zonder meetrappen haal je makkelijk en snel de 40 km/uur.

De reacties van mensen op de fiets vond ik opvallend…in tegenstelling tot de EASY, reageerden sommige mensen geïrriteerd of een beetje agressief als ik hen voorbij reed. Misschien lokt het agressieve design dit uit of komt het doordat ik niet altijd mee trapte waardoor het een soort brommer wordt.

####Eerste indruk en design: Stoere en zelfs wat agressieve uitstraling. Goede mix van componenten. Lassen wel erg zichtbaar, moet je van houden. Koplamp geeft uitstraling van een motor/brommer en minder van een fiets. Accu’s mooi weggewerkt. Meer “macho” dan sportief.

####Uitrusting: Aandrijving: krachtig en redelijk direct, wegvallen power vond ik wennen/minpunt Versnellingen: voldoende en goed Bediening ondersteuning: duidelijk en overzichtelijk display, voldoende keuzes Frame: zwaar maar wel stijf Wielen en banden: comfortabel en voldoende grip

####Doelgroep: Meer een fiets voor “cruising” door de stad dan voor woon-werkverkeer. Design sluit denk ik aan bij jonge doelgroep (tot 18 jaar), maar prijstechnisch lijkt me dit een lastige. Valt naar mijn mening meer in de categorie scooters/brommers dan in de categorie fiets. Naar mijn mening heeft deze fiets een (zeer) beperkte doelgroep.

Crooze Store

Ervaring van Menno Coehoorn over zijn ST2S

Jun 23, 2016

Efficiënt uitvoeren van uw werkzaamheden in de stad, Urban Arrow is dè ideale vervanger van de auto en bestelwagen.

Lees verder
Crooze Store

Urban Arrow Cargo Lease by CROOZE

May 9, 2016

Efficiënt uitvoeren van uw werkzaamheden in de stad, Urban Arrow is dè ideale vervanger van de auto en bestelwagen.

Lees verder