Goed nieuws: fietsen goed voor je nachtrust

Dec 1, 2015

Nederland is een echt fietsland. Met de kids in de bakfiets, een sportief rondje mountainbiken in het bos of een snelle boodschap op de opoefiets. Wij Nederlanders fietsen heel wat af. Een goede bezigheid blijkt, want fietsen is niet alleen goed voor de beweging, maar ook voor je nachtrust.

###Langer en beter slapen Uit onderzoek blijkt dat we beter kunnen slapen als we elke dag een stukje fietsen. Door slechts 30 minuutjes per dag te trappen val je sneller in slaap én slaap je zelfs een uur langer door. Een mooi voordeel dus dat je kunt halen uit een rondje fietsen!

###Lekker buiten Door buiten te zijn, geef je je lichaam de kans om het natuurlijke dag- en nachtritme beter in balans te brengen. Bovendien stel je jezelf op deze manier bloot aan daglicht, waarbij je een fijne dosis vitamine D binnen krijgt. Dit komt allemaal ten goede aan je gezondheid. Als je buiten bent, vermindert dit ook de aanmaak van het stresshormoon. Hierdoor kan je een nacht in totale rust slapen.

###Nog meer voordelen Een rondje fietsen, heeft nog veel meer voordelen. Zo zorgt deze bezigheid ervoor dat je spijsvertering sneller en efficiënter gaat werken. Je spieren worden op deze manier in conditie gehouden. We zijn zelfs groen bezig als we op de fiets stappen en zo helpen we het milieu een handje.

Neem de kids dit weekend eens mee naar buiten en slaap gelijk lekker uit! Houd je niet zo van fietsen? Dan kun je ook met deze tips heerlijk in slaap vallen, zonder veel te hoeven bewegen.

Crooze Store

Ervaring van Menno Coehoorn over zijn ST2S

Jun 23, 2016

Efficiënt uitvoeren van uw werkzaamheden in de stad, Urban Arrow is dè ideale vervanger van de auto en bestelwagen.

Lees verder
Crooze Store

Urban Arrow Cargo Lease by CROOZE

May 9, 2016

Efficiënt uitvoeren van uw werkzaamheden in de stad, Urban Arrow is dè ideale vervanger van de auto en bestelwagen.

Lees verder